Go Back
+ servings

Finskbrød

Hvile- og bagetid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 40 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr hvedemel (+ lidt til udrulning)
  • 200 gr koldt smør
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • perlesukker og finthakkede nødder/mandler

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen og ælt det sammen til en ensartet dej.
  • Bruges en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i røreskålen og dejen samles med K-spaden.
  • Lad dejen hvile koldt i ca 1 time.
  • Rul dejen ud i 3-4 stænger på ca 1½ cm tykkelse på et meldrysset bord. Tryk stængerne let flade.
  • Skær stængerne i stykker á 4-5 cm og læg dem med lidt mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Pensl stykkerne med æg og drys med perlesukker og finthakkede nødder eller mandler.
  • Bag kagerne på midterste ovnrille ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  • Afkøl på bageristen og opbevar i en lufttæt dåse. Kagerne kan holde sig i 3-4 uger.