Go Back
+ servings

Hjemmelavet lasagnette

Bagetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk (kan erstattes af vand)
  • 2 tsk tørret oregano eller basilikum
  • 2 tsk paprika
  • 1 nip sukker
  • salt og peber
  • 400 gr tørrede pastapenne eller skruer

Bechamelsauce

  • 2 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • stødt muskat
  • salt og peber
  • 75 gr revet ost

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet godt. Drys mel i gryden og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater. Skyl dåserne rene med vand og tilsæt “tomatvand” og mælk. 
  • Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre under låg i ca. 15 minutter men gerne længere. Smag til med sukker, salt og peber. 
  • Fordel pastaen i et stort, ildfast fad, hæld kødsaucen over og rør lidt rundt, så pastaen fordeles i kødsaucen.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret i en gryde. Når det bruser op røres mel ud i smørret.
  • Tilsæt mælk og pisk godt rundt. Bring gryden i kog under jævnlig omrøring og lad saucen koge igennem i et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
  • Smag til med stødt muskat, salt og peber. 
  • Fordel bechamelsaucen ovenpå kødsauce og pasta i fadet, drys med revet ost på toppen.
  • Bag lasagnetten i ovnen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 35-45 minutter til toppen er gylden og pastaen mør.
  • Bliver toppen for mørk under bagningen, så kan man dække fadet til med lidt stanniol. Det er vigtigt, at lasagnetten bager så længe, at pastaen er mør.

Noter

Jeg tilbereder ikke lasagnetten ved varmluft. Varmluftsfunktionen er ofte lidt kraftigere end den almindelige ovnfunktion og det gør, at toppen hurtigere bliver mørk, imens pastaen endnu ikke er helt færdigtilberedt.