Go Back
+ servings
Risengrød med kanelsukker og smørklat

Risengrød

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 200 gr grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter mælk
  • 1 nip salt
  • kanelsukker til servering

Sådan gør du

Risengrød tilberedt i gryde

  • Kom vand og ris i en tykbundet gryde og lad det komme i kog. Kog i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt mælk og lad igen gryden komme i kog. Kog ved god varme i ca. 10 minutter under omrøring.
  • Læg låget på gryden, skru ned for varmen og lad gryden simre i 30-35 minutter. Rør rundt ca hver 10. minut, så grøden ikke brænder fast.
  • Smag risengrøden til med et nip salt.
  • Server risengrøden med kanelsukker og en smørklat og rød saftevand eller nisseøl.

Risengrød tilberedt i stegepose

  • Hæld risengryn og mælk i en stor stegepose. Jeg dropper gerne vand i opskriften, når grøden ikke skal tilberedes direkte i gryden.
  • Luk stegeposen til, læg den ned i en stor gryde og hæld vand i gryden til stegeposens indhold er dækket. Lad stegeposens top ligge ud over grydens kant.
  • Klip et par små huller i den del af stegeposen, der er over vandet (den øverste del), så overskudsdamp kan slippe ud under kogningen.
  • Bring gryden i kog ved jævn varme. Når vandet koger, skrues der ned for varmen og grøden simrer i 60-75 minutter. Jeg lægger gerne et grydelåg let på skrå ovenpå gryde og stegepose for at holde på varmen.
  • Tag posen op af gryden og hæld vandet væk. Klip et hul i stegeposen - pas på, dampen er rygende varm! - og hæld risengrøden ud i den varme gryde.
  • Rør rundt i grøden og smag til med salt. Server med kanelsukker, smørklat og saftevand.