Go Back
+ servings

Spinatpandekager med skinke og ost

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 2 æg
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • salt
  • 1 spsk olie
  • 150 gr hakket spinat (optøet og presset fri for væde)
  • 8 skv god skinke/hamburgerryg
  • 100 gr revet ost (fx mozzarella)

Sådan gør du

  • Slå æggene ud i en skål og pisk melet sammen med æggene. Herefter tilsættes mælken lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens – hvor meget mælk der skal tilsættes, afhænger lidt af hvor tyk dejen er og det afhænger igen af, hvor store æggene er, så det er lidt svært at komme med præcise mål.
  • Kom salt, olie og spinat i pandekagedejen og bag pandekagerne på en slip-let pande. Da der er olie i dejen, behøver man ikke komme yderligere fedtstof på panden. 
  • Fordel en skive skinke og 1 spsk revet ost på den ene halvdel af hver pandekage og fold den sammen til en halvmåne. Fold den herefter sammen til en kvart og placer den på en bageplade med bagepapir. 
  • Gratiner pandekagerne i ca. 10 minutter ved 200 °C (alm. ovnvarme - ikke varmluft), til osten er smeltet og alle pandekagerne er gennemvarme. Server med en blandet salat og lidt creme fraiche dressing til.

Noter

Pandekager kan sagtens fryses, så man kan evt. lave en god stor portion, når man alligevel er i gang. Frys pandekagerne enkeltvis med et stykke madpapir imellem hver pandekage - så er der nem mad på de travle dage.