Go Back
+ servings
Jødekager med kanelsukker i et glas

Jødekager med kanelsukker

Hvile- og bagetid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 45 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr hvedemel
  • 50 gr sukker
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 75 gr koldt smør
  • 1 æg (sammenpisket)
  • kanelsukker + evt. hakkede mandler/nødder til pynt

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, sukker og hjortetaksalt i en skål og smuldr smørret ud i blandingen. Tilsæt halvdelen af det sammenpiskede æg og saml dejen. 
  • Dejen kan også samles i en røremaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Skal dejen udrulles og udstikkes kommes den blot på køl. Skal dejen skæres i skiver med en kniv, rulles den til en pølse med en diameter som en 5-krone, inden den sættes på køl. Lad dejen hvile koldt i 1 time. 
  • Skær dejpølsen i skiver á ca 2 mm eller rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik kagerne. Læg kagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Pensl kagerne med resten af det sammenpiskede æg og drys med kanelsukker og evt. hakkede mandler eller nødder. 
  • Bag kagerne ved 190 °C (alm. ovnfunktion) i ca 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  • Lad kagerne afkøle på bageristen og opbevar dem i en kagedåse. Holdbarheden er 2-3 uger. Dejen kan desuden fryses.