Go Back
+ servings

Vaniljekranse

Samlet tid: 1 time
Antal: 100 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 200 gr sukker (+ 1 tsk sukker)
  • 1 vaniljestang
  • 375 gr smør
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Mel og hjortetaksalt og sukker kommes i en skål.
  • Vaniljestangen halveres og kornene skrabes ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene ud i 1 tsk sukker, så de adskilles og kom vaniljesukkeret i skålen.
  • Smuldr smørret i melblandingen og saml til sidst dejen med ægget. 
  • Hvis dejen samles på en køkkenmaskine, kommer man bare alle ingredienserne i røreskålen og samler dejen med K-spaden. 
  • Lad dejen hvile på køl i minimum 1 time men gerne længere. Dejen kan sagtens holde sig i køleskabet i flere dage. 
  • Kør dejen igennem kødhakkerens stjerneplade. Skær den herefter i stykker á 7-8 cm, som formes til kranse. Bag vaniljekransene i ca10 minutter ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) til de er let gyldne. Afkøl kagerne på bageristen og opbevar i kagedåse.

Noter

Hvis ikke man har en kødhakker med stjerneplade, så kan man sagtes trille dejen til tynde pølser og forme dem til vaniljekranse i stedet for.
Dejen kan også udrulles på et meldrysset bord og udstikkes og endelig kan man sprøjte vaniljekransene ud med en sprøjtepose og stjernetyl, men så må dejen ikke være kold, for så er det for hårdt.