Go Back
+ servings
Æbleflæsk med timian

Æbleflæsk med timian

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 8 skv bacon eller letsaltet flæsk
  • 6 æbler (gerne madæbler der let koger ud)
  • 2 tsk friskhakket timian (eller 2 stk tørret timian)
  • 1 tsk brun farin (eller sukker)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacon eller flæskestykker sprøde på en stegepande. Lad dem herefter trække på et stykke køkkenrulle.
  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
  • Kom æblebåde og timian på panden og steg æblerne i baconfedtet, til de er møre. Er der meget fedt på panden, så kan man hælde lidt af det væk, inden æblerne kommes på.
  • Imens æblebådene steger, kan man enten røre let rundt, så de forbliver nogenlunde hele, eller kraftigt, så de knuses til en grov æblemos.
  • Smag æblerne til med brun farin, salt og peber og anret dem med bacon/flæskestykkerne.
  • Server æbleflæsk varmt, lunt eller koldt med rugbrød til.
  • Æbleflæsk kan holde sig 3-5 dage på køl og kan desuden fryses.