Go Back
+ servings

Ostesuppe med pikantost og porre

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 25 gr smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 liter grønsagsbouillon (evt vand + bouillonterninger)
  • 200 gr gul pikantost
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 2 porrer (skåret i tynde ringe)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk det sammen. Tilsæt ca halvdelen af bouillonen og pisk godt, så der ikke dannes klumper. Tilsæt resten af bouillonen og bring suppen i kog, så den tykner let. 
  • Vend pikantost og fløde i gryden og varm suppen igennem, så osten smelter.
  • Tilsæt porre i tynde ringe og lad suppen koge i et par minutter til porren er lige netop mør. Smag til med salt og peber og server straks.

Noter

I stedet for gul pikantost kan suppen laves med andre smagsvarianter, fx grøn pikant eller krydderurter og den kan sagtens laves med en fedtfattig udgave. Man man desuden bruge en helt almindelig naturel flødeost.