Go Back
+ servings

Gulerodssuppe med chili og appelsn

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 5 gulerødder
  • 2 løg
  • 3 kartofler
  • 3 kviste frisk timian (eller 2 stk tørret timian)
  • 1 spsk olie
  • liter grønsagsbouillon (evt. vand + 2 bouillonterninger)
  • 75 gr røde linser
  • 1 appelsin
  • 1-2 tsk chilipulver (efter smag og styrke)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder, løg og kartofler og skær dem i grove tern. Varm olien op i en stor gryde og svits grønsager og timian i olien i 5 minutter.
  • Hæld bouillon eller vand + bouillonterninger på grønsagerne, læg låg på gryden og bring den i kog. Lad suppen koge i 10 minutter, til grønsagerne er møre. Tilsæt røde linser og lad suppen koge i yderligere 5 minutter. 
  • Fjern timiankviste, hvis ikke der er brugt tørret timian, og blend suppen glat og cremet med en stavblender - ønskes suppen en smule tyndere, kan der tilsættes lidt ekstra vand. 
  • Pres appelsinen og tilsæt appelsinsaft til suppen. Smag til med chilipulver, salt og peber. Varm suppen igennem og server rygende varm.

Noter

I stedet for chilipulver kan man bruge en frisk, rød chili i suppen. Fjern kernerne, medmindre man ønsker suppen meget stærk, skær chilien i mindre stykker og svits dem i olien sammen med de øvrige grønsager.