Go Back
+ servings

Pralinere med mandler

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 40 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 200 gr mandelsplitter
  • 100 gr mørk chokolade
  • 100 gr blød nougat
  • små konfektforme af folie eller papir

Sådan gør du

  • Rist mandelsplitterne på en tør pande eller i ovnen, til de begynder at dufte og bliver gyldne. Vend rundt i mandlerne et par gange undervejs. 
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Tilsæt nougat og rør rundt, så nougaten smelter. 
  • Vend de ristede mandler i chokolade-nougatblandingen og rør godt rundt, så alle mandelsplitterne er dækket af chokolade. 
  • Fyld blandingen i konfektforme vha en lille ske eller sæt den i toppe på bagepapir. Lad pralinerne størkne og opbevar dem i en dåse med låg.

Noter

Udover ristede mandler kan der også kommes forskellige slags tørret frugt i chokolademassen, fx rosiner, tranebær, syltet appelsinskal i tern eller hakkede, tørrede abrikoser.