Go Back
+ servings

Honningkage med smørcreme

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 10 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr smør
  • 100 gr honning
  • 75 gr sukker
  • 50 gr brun farin
  • 1 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt allehånde (kan udelades)
  • 50 gr syltet appelsinskal i tern (fx fra Dr. Oetker)
  • 250 gr hvedemel

Smørcreme

  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr flormelis
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 dl appelsinmarmelade (æblemos eller abrikosmarmelade kan også bruges)
  • 75 gr mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom smør, sukker, farin og honning i en gryde og smelt det under svag varme. Lad blandingen afkøle til den er lunken. 
  • Kom æg og kærnemælk i en skål. Sigt natron, krydderier og hvedemel sammen og kom det i skålen sammen med syltet appelsinskal og det smeltede smør/sukker. Pisk det hele godt sammen med en elmikser. 
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca 20-22 cm). Fugt et viskestykke og vrid det godt. Læg viskestykket sammen til et langt "bånd" og læg det om springformen (dette kan udelades - se evt. note).
  • Sæt kagen inkl. det våde viskestykke i ovnen og bag honningkagen ved 150 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 60 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen på en bagerist og del den herefter i 2 bunde. 
  • Pisk blødt smør, flormelis og vanillesukker sammen til en hvid og luftig smørcreme. Fordel først et lag appelsinmarmelade og herefter smørcreme på den nederste kagebund og læg den anden bund over som låg. 
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og overtræk kagen med et tyndt lag. Lad honningkagen hvile på køl i min. 2 timer inden servering. 
  • Kagen holder sig frisk og lækker i 2-3 dage. Den kan også fryses. Dog bliver resultatet bedst, hvis kagen fryses uden chokolade på toppen. 

Noter

Det fugtige viskestykke, som vikles om springformen og bages sammen med kagen, kan sagtens udelades, men "isoleringen" fra viskestykket bevirker, at kagen bages jævnt og hæver op over det hele i stedet for primært på midten.