Go Back
+ servings

Risalamande med mandler og vanilje

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 600 gr kold risengrød
  • 1 vaniljestang
  • 4 spsk sukker (eller efter smag)
  • 100 gr mandler
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Kom risengrøden i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen med en lille kniv og mas dem ud i lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. Rør vaniljesukkeret og resten af sukkeret i grøden.
  • Smut mandlerne og hak dem groft. Vend mandlerne i grøden. 
  • Pisk fløden til let skum og vend det hele sammen. Server med kirsebærsauce eller iskold hindbærpuré.

Noter

Husk at gemme en hel mandel i desserten, hvis risalamanden skal spises juleaften. Ellers er det jo svært at vide, hvem der har gjort sig fortjent til mandelgaven :)