Go Back
+ servings

Spiral småkager

Hvile- og bagetid: 2 timer 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
Antal: 50 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 265 gr hvedemel (+ lidt til udrulning)
  • 150 gr sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 185 gr smør
  • 1 æg
  • 1 spsk kakaopulver

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget og ælt hurtigt sammen til en fast og sammenhængende dej.
  • Bruger man en køkkenmaskine, så skal alle ingredienserne i skålen og samles med K-spaden.
  • Del dejen i 2 lige store dele. Ælt den ene halvdel af dejen med kakaopulver, til den er ensartet brun.
  • Form både den lyse og den mørke dej til 2 firkanter (ca 15 x 15 cm) og lad dem hvile koldt i ca 15 minutter. De må ikke blive for kolde og hårde.
  • Læg den brune dej ovenpå den lyse og rul dem ud til et rektangel på et meldrysset bord. Rul herefter dejen fast sammen som en roulade med en diameter på ca 5 cm.
  • Lad dejen hvile koldt i minimum 2 timer. Det er vigtigt, at dejen er helt kold og hård, når den udskæres, så man bevarer et fint og rundt spiralmønster. 
  • Skær dejen i skiver á ca ½ cm og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  • Lad kagerne afkøle på bageristen og opbevar i en lufttæt dåse. Holdbarheden er ca 3-4 uger.

Noter