Go Back
+ servings

Pastinakker a la hasselback

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 8 store pastinakker
  • olie
  • 2 tsk tørret timian
  • salt

Sådan gør du

  • Skræl pastinakkerne og skær dem i tynde skiver uden at skære helt igennem - præcis ligesom når man laver hasselback kartofler. Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.  
  • Pensl pastinakkerne med olie og drys med tørret timian og lidt salt. Bag dem ved 200 °C (varmluft) i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. 
  • Drys evt. med lidt ekstra salt og server som tilbehør til kødretter og fisk.

Noter

I stedet for pastinakker kan man anvende alle mulige andre former for rodfrugter. Fx søde kartofler, persillerødder, gulerødder eller rødbeder.