Go Back
+ servings
4,50 fra 6 stemmer

Sundere romkugler

Samlet tid15 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 50 gr havregryn
  • 25 store bløde dadler (se evt. mere i teksten ovenfor)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 4 spsk vand (måske skal der bruges mere eller mindre)
  • romessens eller rom efter smag (jeg brugte 4 tsk)
  • kokosmel

Fremgangsmåde

  • Kom havregryn i en food processor og kør til groft mel - det letter processen med at blende de klistrede dadler, når havregrynene ligger i bunden. 
  • Udsten dadlerne og kom dem i food processoren sammen med kakaopulver.
  • Tilsæt vand og romessens efter smag og kør til en ensartet masse. Smag evt til med ekstra romessens og kakao. Er massen for blød, tilsættes flere havregryn, er den for sej tilsættes mere vand. 
  • Skrab massen ud af food processoren og tril den til 8 kugler lidt større end golfbolde. Vend kuglerne i kokosmel. 
  • Er massen meget svær at trille, så kan man evt. lade den hvile på køl i ca 30 minutter, inden den trilles til romkugler, så den kan sætte sig. 
  • Opbevar romkuglerne på køl i en lufttæt beholder.
Har man ikke en food processor, så kan man i stedet blende massen til romkuglerne over et par gange i en minihakker. Det er lidt mere besværligt, men kan godt lade sig gøre.