Go Back
+ servings

Chokolade åkander

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 50 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 200 gr mørk chokolade
  • 50 pebermyntepastiller (fx pariserlinser fra Toms)

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. 
  • Rør lidt rundt i chokoladen, så den afkøles let. Hæld chokoladen i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul til at starte med. Husk, man kan altid klippe hullet større, hvis det er for småt. 
  • Sprøjt chokoladen ud i 50-60 små toppe på et stykke bagepapir og læg en pebermyntepastil på midten af hver. Toppene skal ikke være for store, for de flyder ud, når pastillerne kommer på, men man finder lynhurtigt den nemmeste teknik og den rigtige størrelse.
  • Lad chokoladen størkne og opbevar åkanderne i en lufttæt beholder. 

Noter

Det er ikke nødvendigt at opbevare chokoladen på køl. Den skal sagtens holde sig ved stuetemperatur, så medmindre man foretrækker chokoladen kold, så stil dåsen på køkkenbordet eller i et skab.