Go Back
+ servings

Waldorfsalat

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 4 stilke bladselleri (eller 1 lille knoldselleri)
  • 3 æbler (skåret i tern)
  • 200 gr vindruer

Dressing.

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk sukker (eller efter smag)
  • 1 tsk groft salt
  • 50 gr valnødder til pynt

Sådan gør du

  • Skær selleristilkene i tynde skiver. Bruger man knoldselleri, skal det skrælles og rives groft.
  • Halver æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mundrette stykker.
  • Bland selleri med æbletern og vindruer i en skål. Tag evt. lidt fra til pynt. 
  • Rør creme fraiche, mayonnaise og citronsaft sammen og smag til med sukker og salt.
  • Vend dressingen sammen med selleri, æbler og druer.
  • Anret salaten og pynt evt med lidt selleri og druer. Slut af med lidt vindruer og valnødder på toppen. 

Noter

Ønsker man lidt ekstra knas, kan der tilsættes flere valnødder til salaten. I stedet for valnødder kan man bruge pecannødder, som smagsmæssigt minder ret meget om valnødder. Alternativt kan man pynte salaten med ristede mandel- eller hasselnøddeflager