Go Back
+ servings
Havregrynssnitter med nougat

Havregrynssnitter med nougat

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 30 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr smør (smeltet)
  • 5 dl havregryn
  • 1 spsk hvedemel
  • 75 gr sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk sirup (lys eller mørk sirup)
  • 100 gr blød nougat
  • evt. frysetørret hindbær og pistacienødder til pynt

Sådan gør du

  • Rør smør, havregryn, hvedemel, sukker, vanilje og sirup sammen i en skål. 
  • For et ildfast fad (ca 15 x 25 cm) med bagepapir og pres havregrynsmassen godt ned i fadet. Brug evt. bagsiden af en ske, til at få massen presset helt fast sammen. 
  • Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i 20-25 minutter, til den er gylden og lysebrun på overfladen. 
  • Skær nougat i tynde skiver og fordel dem ovenpå den varme kage. Lad nougaten smelte og fordel den med en kniv eller palet. Drys evt. med frysetørret hindbær og hakkede pistacienødder.
  • Lad kagen køle helt af og skær den ud i ca 30 små firkanter á ca 2 x 2 cm. Trim evt kanterne først, hvis de er blevet lidt skæve.
  • Opbevar snitterne i en lufttæt beholder - evt. på køl, hvis nougaten bliver for blød. De kan holde sig i 2-3 uger.