Go Back
+ servings

Jule romkugler

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 35 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 4 stk chokolademuffins
  • 1 stk hindbærroulade eller mazarintærte
  • 2 spsk kakaopulver
  • rom eller romessens efter smag
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
  • revet skal af 1 usprøjet klementin eller appelsin
  • 200 gr mørk chokolade til overtræk
  • frysetørret hindbær til pynt

Sådan gør du

  • Pluk muffins og roulade i grove stykker og kom det i en skål sammen med kakaopulver og rom eller romessens. Kør dejen sammen med K-spaden på en køkkenmaskine, indtil den samler sig til en ensartet og fast romkuglemasse. Smag til og tilsæt evt. ekstra kakao eller rom/romessens. 
  • Har man ikke en køkkenmaskine, så kan dejen i stedet røres sammen i en skål med en elmikser. Det kræver dog lidt tålmodig og kagerne skal helst være nogenlunde saftige/friske. 
  • Vend romkuglemassen ud på køkkenbordet og ælt den sammen med kanel, ingefær, nellike og revet klementin- eller appelsinskal efter smag. 
  • Tril massen til ca 35 kugler på størrelse med valnødder. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og overtræk kuglerne med chokolade. Pynt med et drys frysetørret hindbær og lad chokoladen stivne. 
  • Opbevar jule romkuglerne i en bøtte med låg. Evt. på køl men det er ikke nødvendigt. 

Noter

Man kan evt. tilsætte lidt hindbærmarmelade til romkuglemassen udover kakaopulver og romessens. Hindbærmarmelade giver en lille smule syre og det er især en god ide, hvis man bruger mazarinkage i stedet for hindbærroulade.