Go Back
+ servings

Saltede kyllingelår

Samlet tid: 50 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 10 kyllingeunderlår
  • 2 spsk groft salt
  • 50 gr smør

Sådan gør du

  • Dup kyllingelårene tørre i køkkenrulle og kom dem i en frysepose sammen med saltet. Ryst posen godt så saltet fordeles og lad herefter posen hvile i køleskabet i ca. 24 timer.
  • Skyl saltet af kyllingelårene og dup dem tørre. Varm smørret op i en gryde og brun kyllingelårene i det varme smør. Når alle lårene er brunede, lægges der låg på gryden og lårene simrer i smørret ved svag varme i 25 minutter. 
  • Tag lårene op og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg lårene i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 15 min. til de er gyldne og sprøde udenpå. Vend evt. lårene et par gange undervejs, så de bliver jævnt brune.

Noter

Jeg synes absolut, at man får det bedste resultat, hvis man lader lårene ligge i salt i ca 24 timer, men er man i tidsnød, så er lidt jo bedre end ingenting og 30-60 minutter kan gøre det.