Go Back

One pot spaghetti bolognaise

Samlet tid: 30 minutter
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 gulerod (revet)
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 spsk sød chilisauce (kan erstattes af 1 tsk sukker)
  • 2 ds hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 300 gr tørret pasta
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt kødet og brun det godt. 
  • Vend revet gulerod, paprika, oregano, basilikum og chilisauce eller sukker i gryden. Tilsæt hakkede tomater og vand og bring saucen i kog ved jævn varme. 
  • Tilsæt pasta og rør rundt så det hele blandes godt og pastaen dækkes af væde. Læg låg på gryden og lad den koge i ca 15 minutter eller til pastaen er kogt. Rør rundt et par gange undervejs. 
  • Smag til med salt og peber og server med friskrevet parmesanost.

Noter

De 450 gr hakket oksekød er kun vejledende. Har man en pakke med 400 gr eller 500 gr, kan de lige så fint bruges. I stedet for hakket oksekød kan man bruge hakket kyllingekød til bolognaisesaucen.