Go Back
+ servings

Gulerodshummus

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 5 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr gulerødder (skrællede og skåret mindre stykker)
  • 5 fed hvidløg (skrællede)
  • 2 spsk olie
  • 1 ds kikærter (ca 240 gr)
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk creme fraiche (kan erstattes af ekstra olie)
  • 1 dl vand (måske skal der bruges mere eller mindre)
  • chilipulver efter smag
  • salt

Sådan gør du

  • Fordel gulerødder og skrællede hvidløgsfed i et ildfast fad foret med bagepapir. Dryp med 2 spsk olie. 
  • Sæt fadet i ovnen i ca 25 minutter (varmluft) ved 175 °C til gulerødderne er møre, men uden at de bliver mørke. 
  • Afdryp kikærterne og skyl dem grundigt. Kom kikærter, bagte gulerødder og hvidløgsfed, citronsaft, olie og creme fraiche i en food processor og blend det. Tilsæt vand lidt efter lidt til blandingen er blød og cremet - måske skal der bruges lidt mere eller mindre vand. Har man ikke en food processor, så kan en god stavblender også bruges. 
  • Vend den blendede hummus ud i en skål og smag til med chilipulver, salt og måske lidt ekstra citron. 
  • Opbevar gulerodshummus på køl i en bøtte med låg. Den kan holde sig i ca 1 uge. 

Noter

Man kan selvfølgelig også bruge kikærter, som man selv udbløder og koger. 100 gr tørrede kikærter svarer til ca 200 gr udblødte og kogte kikærter.