Go Back
+ servings

Kartoffelsuppe med porre

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 1 løg (grofthakket)
  • 1 fed hvidløg (grofthakket)
  • 1 stor porre (renset og skåret i tynde ringe)
  • 500 gr kartofler (skrællede og skåret i grove tern)
  • 8 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
  • salt og peber
  • evt. bacon og hakket persille/porretop til pynt

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og sauter løg, hvidløg og porre heri. 
  • Tilsæt kartoffeltern og lad det hele stege et par minutter. 
  • Hæld bouillon i gryden og bring den i kog. Lad suppen snurre under låg i ca 15 minutter, indtil kartoflerne er helt møre. 
  • Tag gryden af varmen og blend suppen glat med en stavblender. Suppen kan også blendes i en almindelig blender.
  • Tilsæt fløde og smag suppen til med salt og peber. Er suppen for tyk, så tilsæt evt. lidt mere bouillon/vand. 
  • Varm suppen igennem og server evt. med drys af ristet bacon, finthakket porretop og friskhakket persille.