Go Back
+ servings

Tigerrejer med chili og hvidløg

Hviletid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr rå tigerrejer med halevifte
  • 1 frisk rød chili
  • 1 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • 1 bdt friskhakket persille
  • salt

Sådan gør du

  • Hvis tigerrejerne er frosne, skal de optøes og afdryppes. Klip herefter ryggen op og fjern den sorte tarmstreng, hvis ikke det er gjort – jeg køber gerne tigerrejer, som allerede er rensede. 
  • Rens chilien og befri den evt. for kerner – mængden af kerner er afgørende for chiliens styrke. Hak chilien fint og bland den sammen med olie, presset hvidløg, citronsaft og hakket persille. Smag til med salt. 
  • Kom rejerne i en frysepose, hæld chili- og hvidløgsmarinaden over og ryst posen. Lad rejerne marinere i posen i 1-2 timer.
  • Hæld rejer og marinade ud i et ildfast fad og tilbered dem i ovnen ved 180 ° C (alm. ovn - ikke varmluft) i 10-12 minutter, til de er møre men stadig har bid. Bruger man rå tigerrejer, så er de færdige, når de alle er blevet helt lyserøde og er lige netop møre – ca. 20 minutter afhængig af størrelsen. Vend rundt i rejerne et par gange undervejs.
  • Server rejerne varme eller lune med lidt ekstra persille på toppen og med brød, så man kan suge den lækre marinade op.

Noter

I stedet for frisk chili kan man bruge tørrede chiliflager eller chilipulver efter smag. Man kan også anvende friskrevet ingefær til rejerne og helt udelade chili.