Go Back
+ servings

Kylling med citron og timian i stegeso

Stegetid: 3 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 usprøjtet citron
  • friske timiankviste (eller 2 tsk tørret timian)
  • 800 gr små kartofler
  • 4 gulerødder (skrællede og skåret i grove stykker)
  • 2 løg (skrællede og skåret i kvarte)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl evt. kyllingen, hvis der sidder blod, fjerrester eller lignende og dup den tør med køkkenrulle. Drys kyllingen godt med salt og peber indvendigt og udvendigt. 
  • Skær citronen i grove stykker og læg dem ind i kyllingen sammen med timian. 
  • Læg kartofler, gulerødder og løg i stegesoen og drys med salt og peber. Læg kyllingen øverst. Læg låget på stegesoen, sæt den i en kold ovn og tænd på 150 °C (varmluft). 
  • Lad kyllingen stege i ovnen i ca. 3½ time – den sidste halve time kan låget fjernes fra stegesoen og man kan skrue op for varmen og tænde for ovnens grillfunktion, hvis man ønsker at kyllingen skal have lidt farve.
  • Server den møre kylling med de lækre langtidstilberedte grønsager og lidt af den kraftige sky, der ligger i bunden af stegesoen. Server evt. også lidt brød til, som kan suge stegeskyen.

Noter

Ønsker man brun sauce til kyllingen, så kan man sagtens si skyen fra bunden af fadet over i en gryde og bruge den til saucen.