Go Back
+ servings

Fastelavnsboller med flødeskum og hindbær

Hvile- og bagetid: 1 time 40 minutter
Samlet tid: 2 timer 25 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • ½ pk gær
  • 275 gr hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • 25 gr sukker
  • 1 æg
  • 125 gr koldt smør
  • flødeskum, flødecreme, hindbærmarmelade og makroner til fyld

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri. Hvedemel, salt og sukker sigtes sammen og vendes i mælken sammen med ægget. Det hele røres godt sammen og æltes til en smidig dej. Dejen skal ikke hæve.
  • Rul dejen ud til et rektangel på ca. 1/2 cm tykkelse. Skær smørret i tynde skiver, det er nemmest med en ostehøvl eller kartoffelskræller, men en meget skarp kniv kan også bruges. Fordel smørret på 2/3 af rektanglet. Herefter skal rektanglet lægges sammen. 
  • Start med at lægge den 1/3 af dejen, som er uden smør, ind over stykket med smør, så de bliver til 2/3 dej. Læg herefter den sidste 1/3 af dejen med smør indover de 2/3 dej, som først blev lagt sammen. Nu er smørret lukket inde. 
  • Lad dejen hvile koldt i 30 minutter og rul den så igen ud til et rektangel og fold dejen sammen - dog uden smør denne gang. Gentag 3 gange i alt og lad dejen hvile koldt imellem hver gang - det er på denne måde, at de mange lag i wienerbrødsdejen dannes. 
  • Rul dejen ud til en firkant, ca. 1 cm høj og skær den i 12 lige store kvadrater. Fold de fire hjørner ind under hvert kvadrat og læg bollerne med sammenfoldningerne nedad på en bageplade med bagepapir. 
  • Lad bollerne efterhæve i ca 30 minutter, og pensl dem herefter med vand eller mælk.
  • Bag bollerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
  • Lad bollerne køle helt af inden de halveres og fyldes med flødeskum, flødecreme, hindbærmarmelade og makroner efter smag og behag.

Noter

Bliver det for stor en mundfuld at bage bollerne selv, så kan man sagtens springe over hvor gærdet er lavest og købe frosne fastelavnsboller af wienerbrødsdej i supermarkedets frysedisk. Bag bollerne efter anvisning på æsken. Når de er afkølede, kan de flækkes og fyldes med flødeskum, syltetøj og creme.