Go Back

Hjemmelavet kakaopulver

Samlet tid: 10 minutter
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr god mørk eller lys chokolade
  • 50 gr god kakaopulver
  • 150 gr sukker
  • 1 spsk maizena
  • ½ tsk vaniljepulver (kan udelades)
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Hak chokoladen groft og kom den i en food processor sammen med de øvrige ingredienser. Kør det hele til en jævn masse. 
    Ved servering varmes mælk i en gryde eller i en kop i mikrobølgeovnen og der røres kakaopulver i koppen. Beregn ca 2 store teskefulde kakaopulver til en kop mælk. Styrken på kakaoen afhænger selvfølgelig af smag og behag men beregn ca 1 tsk kakaopulver pr. dl mælk eller deromkring.
  • Opbevar kakaopulveret i en fin dåse eller lignende lufttæt beholder indtil den skal bruges. 
  • Har man ikke en foodprocessor, kan chokoladen hakkes meget fint med en kniv eller i en minihakker, eller den kan rives på et rivejern. Derefter skal alle ingredienserne blot blandes i en skål og efterfølgende hældes i en dåse.
  • Ved servering varmes mælk i en gryde eller i en kop i mikrobølgeovnen og der røres kakaopulver i koppen. Beregn ca 2 store teskefulde kakaopulver til en kop mælk. Styrken på kakaoen afhænger selvfølgelig af smag og behag men beregn ca 1 tsk kakaopulver pr. dl mælk eller deromkring.

Noter

Maizenaen bevirker, at pulveret ikke klumper, når det røres ud i mælken. Det medvirker desuden til lækkert, cremet skum på toppen af kakaoen. Man kan mulighvis udelade maizena, men jeg må indrømme, at jeg endnu ikke selv har prøvet det.