Go Back
+ servings

Horn med skinke og pikantost

Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl varmt vand
  • 1 dl yoghurt naturel (eller lign. surmælksprodukt)
  • ½ pk gær
  • 1 spsk sukker
  • tsk groft salt
  • 1 æg
  • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • 50 gr olie

Skinkefyld

  • 1 spsk olie
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 100 gr champignons (hakkede)
  • 150 gr god skinke eller hamburgerryg (skåret i små tern)
  • 200 gr gul pikantost
  • 1 spsk sennep (kan udelades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør vand og yoghurt naturel sammen i en skål, så blandingen bliver lillefingervarm. Opløs gæren heri. 
  • Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel lidt ad gangen (måske skal der bruges lidt mere eller mindre) og rør dejen let sammen. Til sidst tilsættes olien og der æltes til en blank og smidig dej. Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca 1 time. 
  • Laves dejen på en røremaskine, kommes alle ingredienserne i skålen og samles med dejkrogen. Husk at tilsætte smørret til sidst, så fedtstoffet ikke påvirker gærens hæveevne.
  • Varm olien op på en stegepande. Sauter forårsløg og champignons i olien til de bliver bløde og væden er fordampet.  
  • Kom forårsløg, champignons og skinketern i en skål og rør det sammen med pikantost og sennep. Smag til med salt og peber. Sæt fyldet på køl indtil brug. 
  • Rul dejen ud til en stor cirkel på et meldrysset bord og skær den i 12 lagkagestykker. Læg en skefuld skinkefyld i den brede ende af hvert dejstykke og rul sammen til horn fra den brede ende mod spidsen. 
  • Læg hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca 30 minutter. 
  • Pensl hornene med vand (sammenpisket æg kan også bruges) og bag dem ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. 

Noter

Note. Hornene holder sig friske og bløde i 1-2 dage. De kan også fryses.
Da skinkefyldet er ret "løst", kan det være lidt svært at rulle dejen pænt rundt om fyldet. Dette kan løses ved at brede fyldet ud i et rektangel på et skærebræt og sætte det i fryseren i 1 times tid, til det er stivnet. Herefter er det nemt at skære fyldet ud i 12 passende stænger, som rulles ind i dejen og bages.