Go Back

Bagte hvidløg

Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Udskriv

Ingredienser

  • hele hvidløg
  • olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  • Skær forsigtigt bunden/roden af de hele hvidløg uden at hvidløgsfeddene skilles ad. Er det for bøvlet, så kan man i stedet halvere hvidløgene. 
  • Stil hvidløgene med snitfladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad.
  •  Pensl snitfladen på hvidløgene med olivenolie og drys med salt. 
  • Bag hvidløgene ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. 

Noter

Hvidløgene serveres som de er, eksempelvis som tilbehør til kødretter eller en god bøf. Man spiser hvidløgene ved af "fiske" hvert enkelt hvidløgsfed ud af skallerne med en gaffel.