Go Back
+ servings

Hjemmelavet karamelcreme

Samlet tid: 3 timer
Antal: 1 ds
Udskriv

Ingredienser

  • 1 ds kondenseret mælk

Sådan gør du

  • Stil dåsen i en gryde og hæld vand på til dåsen er helt dækket. Jeg hælder gerne vand i gryden til det står 2-3 cm over dåsen. 
  • Bring gryden i kog og lad dåsen simre i 2½-3 timer. Jo længere tid, jo mere mørk og fast karamelcreme. 
  • Det er vigtigt, at dåsen hele tiden er helt dækket af vand. Fordamper lidt af vandet undervejs, så hæld mere på. 
  • Tag dåsen op af gryden og lad den afkøle i ca 1 time. Åbn dåsen og rør den cremede, lysebrune karamel godt igennem. 
  • Karamellen kan holde sig i ca 2 uger på køl i et syltetøjsglas eller en bøtte med låg. 

Noter

Dåsen skal være dækket af vand, da den ellers kan eksplodere. Nu skal det jo ikke være sådan, at nogen lader sig skræmme fra at koge karamel og man risikerer jo ikke en eksplosion, fordi vandet omkring dåsen falder en milimeter. Vær blot opmærksom på dåsen undervejs og tilsæt ekstra vand, hvis den ikke længere er helt dækket.