Go Back
+ servings

Kyllinge pot pie med kartoffellåg

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 600 gr kartofler
  • 400 gr blandet grønt (jeg brugte asparges, gulerødder og ærter)
  • 2 stk kyllingebryst uden skind og ben (stegt eller kogt)
  • 40 gr smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 50 gr revet ost (fx mozzarella)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og læg dem i en gryde med vand. Bring gryden i kog og giv kartoflerne et hurtigt opkog (2-3 minutter). Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre og stil dem til side. 
  • Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykker. Damp grønsagerne i en gryde med letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er lige netop møre. Hæld vandet fra grønsagerne, men gem 2 dl til saucen. 
  • Pluk eller skær kyllingekødet i mundrette stykker
  • Smelt smørret i en gryde og rør mel ud i det smeltede smør. Tilsæt kogevand fra grønsagerne og mælk og pisk godt, så evt. klumper piskes ud. Bring gryden i kog og lad saucen koge i 1-2 minutter, til den tykner og evt. melsmag forsvinder. Smag til med salt og peber. 
  • Vend grønsager og kylling i saucen og hæld blandingen i et ildfast fad. Læg kartoffelskiverne taglagt ovenpå og slut med revet ost
  • Sæt fadet i ovnen ved 190 °C varmluft (200 °C alm. ovn) i ca 30 minutter, til osten er gylden og smeltet. Server evt med salat. 

Noter

I stedet for friske grønsager, kan man bruge en pose blandede grønsager fra frost, som gives et hurtigt opkog i letsaltet vand til de bliver møre.