Go Back
+ servings

Tacotærte med salat

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

Bund

  • 125 gr smør
  • 100 gr grahamsmel
  • 150 gr hvedemel
  • ½ dl vand
  • 1 nip salt

Tærtefyld

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 brev taco spicemix
  • ½ dl vand
  • 1 rød peberfrugt (hakket)
  • 1 ds majs
  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 75 gr revet ost (fx mozzarella eller cheddar)
  • salt og peber
  • salatblade, tomater, agurk og rødløg til pynt

Sådan gør du

  • Kom smør, grahamsmel og hvedemel i en skål og smuldr smørret ud i melet. Tilsæt vand og salt og saml hurtigt dejen.
  • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform (22-24 cm i diameter) med dejen. Prik dejen med en gaffel.
  • Forbag bunden ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 10 minutter, indtil den er let gylden.

Tærtefyld

  • Varm olien op i en gryde og sauter løget heri. Tilsæt oksekød og brun det godt af.
  • Rør taco spicemix og vand i kødet og tilsæt halvdelen af peberfrugten og halvdelen af majsene (resten af majsene gemmes til pynt). 
  • Bring gryden i kog og lad det snurre i ca 5 minutter, så vandet fordamper. Fordel oksekødsfyldet i den forbagte tærtebund.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise og revet ost sammen. Tilsæt resten af den hakkede peberfrugt og smag til med salt og peber. Husk at taco spicemix er ret saltet i forvejen, så oksekødsfyldet bidrager med salt. Fordel creme fraiche fyldet ovenpå oksekødet.
  • Bag tærten ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 30-40 minutter eller indtil den har sat sig og er gyldenbrun på toppen.
  • Pynt med salatblade, tomater, agurkeskiver, majs og rødløg i tynde ringe og server straks.

Noter

Udover salat kan man servere creme fraiche eller creme fraiche dressing, salsa eller guacamole til tærten. Server ved siden af i små skåle eller fordel det på toppen af tærten sammen med salaten.