Go Back
+ servings

Chokolade granola

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 6 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl mandler (andre nødder kan også bruges)
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl kokosmel
  • 3 dl havregryn
  • ½ tsk vaniljepulver (kan udelades)
  • 3 spsk usødet kakaopulver (bage- og drikkekakao)
  • 3 spsk honning (måske lidt mere eller mindre)

Sådan gør du

  • Hak mandlerne groft og kom dem på en stegepande sammen med græskarkernerne. 
  • Varm panden op ved middel varme og rist mandler og græskarkerner i 3-5 minutter, til de begyndte af dufte og "knitre". Ryst panden jævnligt. 
  • Tilsæt kokosmel og havregryn til panden og rør blandingen sammen med en palet eller lignende. Rist blandingen i yderligere et par minutter og rør jævnligt rundt. 
  • Tilsæt vaniljepulver og kakaopulver til panden og til sidst honning. Vend godt rundt i blandingen, så honnigen smelter og fordeles. 
  • Tag panden af varmen og hæld granolaen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i ovnen og bag granolaen ved 190 °C varmluft (200 °C alm. ovn) i 10 minutter. 
  • Tag pladen ud og lad granolaen afkøle. Herefter er det nemt at skille det hele ad i sprøde krummer. 
  • Opbevar granolaen i en lufttæt dåse eller bøtte med låg. Den kan som minimum holde sig et par måneder. 

Noter

Opskriften er kun vejledende og man kan selvfølgelig bruge lige præcis de frø, kerner, nødder og gryn, som man bedst kan lide eller har liggende i køkkenskufferne i forvejen. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.