Go Back
+ servings
Hjemmelavet rødvinssauce

Rødvinssauce

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 tsk smør
  • 2 rødløg
  • 1 kvist frisk rosmarin (2 stk tørret rosmarin kan også bruges)
  • 3 laurbærblade
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl oksefond (eller 2 dl vand + ½ oksebouillonterning)
  • 1 dl piskefløde (madlavningsfløde kan også bruges)
  • 1 spsk hvedemel
  • saucekulør
  • sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Skær løgene i grove tern. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem først, da der sidder masser af smag i skallen, men skær roden væk, da der kan sidde rester af jord. 
  • Sauter løgene i smørret i et par minutter og tilsæt rosmarin, laurbærblade og rødvin.
  • Bring gryden i kog og lad den småkoge uden låg, indtil rødvinen er reduceret til lidt under det halve. Det tager omkring 15 min.
  • Tilsæt oksebouillon eller vand + bouillonterning og lad igen gryden småkoge uden låg i ca 15 minutter. 
  • Hæld saucen igennem en sigte, så løg og rosmarin sies fra. Pres al overskydende saft ud af løgene med bagsiden af en ske - de er fulde af god smag. Kassér løg og krydderurter.
  • Hæld saucen tilbage i gryden, tilsæt fløde og bring gryden i kog.
  • Ryst en meljævning sammen af hvedemel og lidt vand og hæld den i saucen under omrøring. Der kan også bruges maizena eller saucejævner til at tykne saucen. 
  • Bring saucen i kog og lad den koge et par minutter, til den tykner.
  • Juster evt. farven med lidt saucekulør og smag til med sukker, salt og peber til smagen er perfekt afbalanceret. Skal saucen serveres til vildtkød eller lign. kan man desuden tilføje 1 spsk ribsgelé.
  • Varm saucen igennem og server fx til rødt kød og vildt.

Noter

I stedet for at skære løget i grove tern og senere si dem væk fra saucen, kan man hakket løget meget fint, og lad det blive i saucen. Man skal dog huske at si laubærblade og rosmarinkvist fra saucen, medmindre man bruger tørret, rosmarin.