Go Back
+ servings

Hjemmelavet whiskysauce

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 50 gr smør
  • 1 ds tomatkoncentrat/tomatpuré (ca 3 spsk)
  • 3 spsk ketchup (kan erstattes af lidt sukker)
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 3 spsk whisky (måske lidt mere eller mindre)
  • dl madlavnings- eller piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm smør, tomatpuré, ketchup og tørret rosmarin op i en lille gryde og lad det koge et par minutter. Erstattes ketchup af sukker, tilsættes sukkeret først til sidst sammen med salt og peber. 
  • Tilsæt whisky og kog igennem et par minutter, så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og evt et nip sukker. 
  • Bring saucen i kog, tag den af varmen og server.

Noter

Saucen kan forberedes flere dage i forvejen og skal så bare varmes inden servering.