Go Back
+ servings

Valnøddebrød

Hæve- og bagetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 1 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk maltekstrakt (kan udelades)
  • 1-2 tsk groft salt
  • 100 gr valnødder (grofthakkede)
  • 100 gr fuldkornshvedemel
  • 2 spsk olie
  • 350 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren i vandet. 
  • Tilsæt sirup, maltekstrakt, salt, valnødder, fuldkornshvedemel, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time. 
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til et aflangt brød.
  • Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og skær en ridse på langs af brødet med en skarp kniv. 
  • Lad brødet efterhæve i ca 30 minutter og pensl herefter med vand. 
  • Bag brødet ved 200 °C (alm. ovnvarme) i 30-40 minutter, indtil det er gennembagt og det lyder hult, når man banker på det.
  • Lad brødet afkøle på bageristen og spis det lunt eller afkølet.
  • Brødet kan holde sig i 2-3 dage, hvis det pakkes i en lufttæt pose. Det kan desuden fryses.