Hæld vandet i en skål og opløs gæren i vandet.
Tilsæt sirup, maltekstrakt, salt, valnødder, fuldkornshvedemel, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til et aflangt brød.
Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og skær en ridse på langs af brødet med en skarp kniv.
Lad brødet efterhæve i ca 30 minutter og pensl herefter med vand.
Bag brødet ved 200 °C (alm. ovnvarme) i 30-40 minutter, indtil det er gennembagt og det lyder hult, når man banker på det.
Lad brødet afkøle på bageristen og spis det lunt eller afkølet.
Brødet kan holde sig i 2-3 dage, hvis det pakkes i en lufttæt pose. Det kan desuden fryses.