Go Back
+ servings

Garbo kager

Hviletid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 20 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr sukker
  • 350 gr hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 gr koldt smør
  • 1 æg (delt i blomme og hvide)
  • ½ dl vand
  • hasselnøddeflager
  • hindbærmarmelade

Sådan gør du

  • Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker i en skål og smuldr smørret heri, så blandingen ligner rasp. 
  • Hæld æg og vand i blandingen og saml dejen. Måske skal der bruges lidt mere vand. 
  • Har man en køkkenmaskine, kommer man blot alle ingredienserne i kedlen og samler dejen med K-spaden. Tilsæt æg og vand til sidst. 
  • Rul dejen til en pølse med en diameter på ca 6-7 cm. Ønskes flere mindre småkager, så tril en pølse med en diameter på 4-5 cm. 
  • Pensl dejpølsen med æggehvide og rul den i hasselnøddeflager. Læg herefter dejen på køl og lad den hvile i ca 1 time. 
  • Skær pølsen i skiver á ca 1 cm's tykkelse og læg dem på en bageplade med lidt afstand. Lav en fordybning i midten af hver kage. Jeg brugte bunden af et snapseglas, som blev dyppet i lidt mel, så det ikke sad fast i dejen. Fyld en tsk hindbærmarmelade i fordybningen. 
  • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Afkøle kagerne på ovnristen og opbevar dem i en lufttæt beholder eller dåse. 

Noter

Kagerne kan sagtens holde sig i flere dage, men som tiden går, bliver de bløde, fordi fugten fra marmeladen trænger ud i kagerne. De er derfor bedst, når de er relativt nybagte. Er kagerne blevet bløde, så kan man dog redde dem ved at bage dem i 2-3 minutter ved ca 200 °C - så bliver de sprøde igen.