Go Back
+ servings

Moussaka

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 2 spsk hvedemel (kan udelades)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk timian (oregano kan også bruges)
  • ½ tsk stødt kanel (eller efter smag)
  • 1 nip sukker
  • 1 aubergine
  • 2 store kartofler (skrællede og skåret i tynde skiver)
  • salt og peber

Bechamelsauce

  • 30 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 50 gr revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun det godt af.
  • Rør herefter hvedemel ud i kødet og tilsæt de hakkede tomater, vand og krydderier.
  • Hvedemel kan udelades, men det jævner kødsaucen, så den tykner ganske let. Det gør den færdige moussaka mindre “flydende” og gør det nemmere at skære den i pæne stykker. 
  • Lad saucen simre i 10-15 minutter og smag til med sukker, salt og peber.
  • Skær auberginen i skiver á ca. 1/2 cm tykkelse og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys skiverne med lidt salt.
  • Bag aubergineskiverne møre i ovnen ved 200 °C (alm ovnfunktion) i ca 10 minutter.
  • Fordel lidt kødsauce i bunden af et ildfast fad (ca 20 x 25 cm) og læg aubergineskiver ovenpå. Fortsæt med et lag kødsauce, så kartoffelskiver, kødsauce og så aubergine igen. Fortsæt til alle aubergine- og kartoffelskiverne er brugt og slut med et lag kødsauce.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret til bechamelsaucen i en gryde og rør melet ud i smørret til en opbagning.
  • Tilsæt mælk og pisk godt, så saucen ikke klumper. Bring saucen i kog og lad den koge i et par minutter, til den tykner og melsmagen forsvinder. Smag til med revet muskat, salt og peber. 
  • Fordel bechamelsaucen i et jævnt lag ovenpå ovenpå moussakaen. Drys med revet ost øverst.
  • Bag moussakaen ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 40 min, indtil osten er gylden og kartoflerne møre.
  • Server med salat, tzatziki og måske lidt godt brød.