Go Back
+ servings
Pandekager

Pandekager 🥞

Hviletid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk (eller 2 dl mælk + 1 dl øl)
  • 3 æg
  • 25 gr smør (smeltet og let afkølet)
  • evt. smør til stegning

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, sukker, salt og vanilje i en skål. Tilsæt mælk og pisk til en klumpfri dej.
  • Tilsæt herefter æg og smeltet smør og pisk dejen godt igennem.
  • Lad dejen hvile 15-30 minutter, så den kan samle sig.
  • Varm en stegepande op ved middel varme. Jeg bruger en mellemstor pande med en diameter på ca 18 cm. Det er vigtigt at panden er varm nok, inden man bager den første pandekage, ellers vil den mislykkes. 
  • Kom lidt smør på panden. Bruger man en slip-let pande med teflonbelægning behøver man muligvis ikke komme smør på panden efter den første pandekage er bagt, da der også er smør i dejen.
  • Hæld dej på panden og drej den rundt, så dejen fordeles i et helt tyndt lag på hele panden.
  • Bag pandekagen i 1-2 minutter, indtil overfladen er stivnet og har dannet små bobler. Vend så pandekagen om vha en palet og bag den på den anden side.
  • Forsæt til al dejen er brugt og placer pandekagerne i en stabel på en tallerken. Skal man lave en stor portion, kan man også holde pandekagerne varme i ovnen på ca 100 °C.
  • Server pandekagerne med syltetøj og sukker eller is.
  • Pandekagerne kan holde sig et par dage på køl og evt. lunes let inden servering. De kan også fryses.