Go Back
+ servings

Bagte kartofler med kyllingesalat

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 4 stk store bagekartofler (eller 8 mindre kartofler)
  • 2 stk kyllingebryst uden skind og ben (eller en rest tilberedt kylling)
  • 1 ds aspargessnitter (afdryppede)
  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 2 tsk sennep (kan udelades)
  • 1 bdt purløg (finthakket)
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • 1 pk bacon i skiver
  • salat til servering

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne rene, prik dem med en gaffel og bag dem i ovnen eller i mikrobølgeovnen. Jeg laver gerne bagte kartofler i mikrobølgeovnen efter denne her metode, medmindre jeg alligevel skal bruge ovnen. 
  • Steg kyllingebrystet på en varm pande eller kog det i en gryde med letsaltet vand i ca 15 minutter, indtil kyllingen er gennemtilberedt. Afkøl kyllingebrystet og pluk det i mundrette bidder. Afdryp aspagessnitterne.
  • Rør creme fraiche, sennep, purløg (gem lidt til pynt), sukker, salt og peber sammen og smag til. Tilsæt kylling og aspargessnitter. Lad kyllingesalaten trække på køl til servering.
  • Steg baconstykkerne sprøde og gyldne. Åbn kartoflerne og lad dem stå et par minutter, så lidt af varmen kan dampe af. 
  • Anret salat og kyllingesalat i kartoflerne og pynt med bacon og et drys purløg på toppen. Server straks.

Noter

Kyllingesalaten kan sagtens tilberedes i forvejen – lad den trække på køl til servering. Den kan dog ikke fryses.