Go Back
+ servings

Hjemmelavet lemoncurd

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 3 dl
Udskriv

Ingredienser

  • saft af 2 usprøjtede citroner (ca 1 dl)
  • 2 æg
  • 100 gr sukker
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 20 gr smør

Sådan gør du

  • Pisk citronsaft sammen med æg og sukker og hæld blandingen igennem en sigte over i en gryde, så evt. strenge fra æggene og små kerner fra citronerne sigtes fra. Tilsæt citronskal. 
  • Anbring gryden på komfuret og varm forsigtigt blandingen op ved svag/jævn varme og under konstant omrøring. Se evt. mere under opskriftsnoter. 
  • Når blandingen er blevet lun, tilsættes smørret og omrøringen fortsættes, imens smørret langsomt smelter. 
  • Når blandingen begynder at tykne til en blød creme, tages gryden af varmen. Husk at cremen tykner yderligere, når den afkøles, så konsistensen skal være som tynd vaniljecreme. 
  • Hæld den varme lemoncurd på et skoldet glas med låg og opbevar cremen i køleskabet. Den kan sagtens holde sig i et par uger og måske også længere. 

Noter

Det er vigtigt, at varmen ikke er for kraftig og at der røres hele tiden, da man ellers risikerer, at æggemassen "sætter sig" i bunden af gryden og citroncremen bliver til scrambled eggs. Jeg brugte en dejskraber til at røre i cremen, så jeg hele tiden kunne skrabe henover bunden af gryden og holde den "ren".