Go Back
+ servings

Lemoncurd

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 3 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 æg
  • 100 gr sukker
  • 20 gr smør

Sådan gør du

  • Riv skallen af 1 citron og pres saften af begge citroner. Der skal bruges ca 1 dl citronsaft.
  • Rør citronsaft sammen med æg og sukker og hæld blandingen igennem en sigte over i en gryde, så evt. strenge fra æggene og små kerner fra citronerne siges fra.
  • Tilsæt den revne citronskal til gryden.
  • Anbring gryden på komfuret og varm forsigtigt blandingen op ved svag/jævn varme og under konstant omrøring.  
  • Det er vigtigt, at varmen ikke er for kraftig, og at der røres hele tiden, så æggemassen ikke "sætter sig" i bunden af gryden og bliver til scrambled eggs. Jeg bruger en dejskraber, som jeg hele tiden skraber henover bunden af gryden for at holde den "ren".
  • Når blandingen er blevet lun, tilsættes smørret og omrøringen fortsættes, imens smørret langsomt smelter. 
  • Når blandingen begynder at tykne til en blød creme, tages gryden af varmen. Husk at cremen tykner yderligere, når den afkøles, så konsistensen skal være som tynd vaniljecreme. 
  • Hæld den varme lemoncurd på et skoldet glas med låg og afkøl den.
  • Opbevar lemoncurd på køl. Den kan holde sig i minimum 2 uger. Lemoncurd er ikke fryseegnet.