Go Back
+ servings

Kartoffellasagne med chorizo

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 løg (hakket)
  • 450 gr ferske chorizopølser (hakket oksekød kan også bruges)
  • 1 peberfrugt (hakket)
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk stødt spidskommen (kan udelades)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 ds majs
  • 2 spsk sød chilisauce (kan erstattes af 1 nip sukker)
  • 150 gr revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl eller skrub kartoflerne, skær dem i tynde skiver, kom dem i en gryde med vand og giv dem et hurtigt opkog (2-3 minutter). Hæld vandet fra kartoflerne og stil dem til side.
  • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. 
  • Skær enden af chorizopølserne og pres “farsen” ud. Kom farsen i gryden og brun det godt. Tilsæt peberfrugt, paprika, basilikum og spidskommen og steg det hele i et par minutter. 
  • Rør hvedemel i gryden og tilsæt herefter hakkede tomater, vand og majs. Bring gryden i kog ved svag varme og lad kødsaucen snurre i ca 15 minutter – smag til med sød chilisauce eller sukker, salt og peber.
  • Fordel lidt sauce i bunden af et ildfast fad (ca 20 x 25 cm). Ovenpå kødsaucen lægges kartoffelskiver, så kødsauce og revet ost. Fortsæt med kartoffelskiver, kødsauce og revet ost til det hele er brugt op – slut med et lag kødsauce og det sidste ost.
  • Bag kartoffellasagnen ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til den er gylden og kartoflerne er møre. Server evt med et grønt drys af persille, frisk basilikum eller lignende.

Noter

Jeg bruger næsten altid en smule hvedemel, når jeg laver kødsauce til lasagner og lignende. Hvedemelet jævner saucen ganske let, så den ikke er så tynd, hvilket giver et pænere snit og en mere skærefast lasagne, men det kan sagtens udelades.