Go Back
+ servings

Kartoffelsuppe med blomkål

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (skrællet og skåret i grove tern)
  • 250 gr blomkål (delt i mindre buketter)
  • 500 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 8 dl grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
  • revet muskatnød (kan udelades)
  • salt og (hvid) peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og sauter løg og blomkål heri et par minutter - de skal ikke tage farve. 
  • Tilsæt kartofler i tern og hæld bouillon ved. Læg låg på gryden, bring den i kog og lad suppen koge i 20-25 minutter, til grønsagerne er møre. 
  • Blend suppen glat med en stavblender. Tilsæt fløde og smag til med revet muskatnød, salt og peber. 
  • Varm suppen igennem og server med et godt drys friskhakkede krydderurter og evt. stegt bacon på toppen.

Noter

Der kan sagtens bruges tilberedt blomkål i stedet for rå, hvis man har en rest liggende. Tilsæt blomkålen lige inden suppen blendes glat.