Go Back
+ servings

Farseret blomkål med bacon

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 mellemstort blomkål
  • 500 gr hakket svinekød
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 løg (revet)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 pk bacon i skiver (jeg brugte 1½ pk)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern det nederste af stokken og de grønne dækblade fra blomkålshovedet og kom det i en gryde med letsaltet vand. 
  • Bring gryden i kog og kog blomkålshovedet under låg i 5-7 minutter afhængig af størrelsen. Det skal ikke koges mørt, bare lige være let tilberedt. Hæld vandet fra blomkålshovedet og lad det afkøle let.
  • Imens røres hakket svinekød, æg, mælk, revet løg, hvedemel, salt og peber sammen til en klassisk frikadellefars. 
  • Vend bunden i vejret på blomkålshovedet og pres fars ind ved stokken og på bunden - det er nemmest at bruge hænderne og en spiseske. Vend herefter blomkålshovedet om og sæt det i et ildfast fad.
  • Fordel resten af farsen på siderne og toppen af blomkålshovedet, så det er helt pakket ind i fars. Laget af fars behøver ikke være tykt - det vigtigste er, at der er fars over det hele.
  • Dæk det farserede blomkål med bacon i skiver, ligesom en forloren hare og bag ved 190 °C (varmluft) i ca 1 time, til blomkålen er mør og farsen gennemstegt.  Bliver baconstykkerne for mørke, så dæk med et stykke stanniol.
  • Server det farserede blomkål med persillesauce (eller anden hvid sauce) og kartofler.

Noter

Bliver der rester, så smager det farserede blomkål skønt på en skive rugbrød til frokost. Det skal bare skæres i skiver, præcis som en frikadellemad eller en rest forloren hare.