Go Back
+ servings

Ramsløgspesto

Samlet tid: 5 minutter
Antal: 2 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 25 ramsløgsblade
  • 1 dl olivenolie (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • 40 gr cashewnødder (saltede eller usaltede)
  • 40 gr parmesanost (revet eller skåret i små tern)
  • citronsaft
  • evt. salt

Sådan gør du

  • Skyl ramsløgsbladene, klip dem evt. i grove stykker og kom dem i en food processor sammen med olie, cashewnødder og parmesanost. 
  • Kør til en cremet grov eller fin pesto – tilsæt evt. mere olie, hvis pestoen bliver for “tør”. Smag til med citronsaft og evt. et nip salt og hæld pestoen i et glas med låg.
  • Pestoen kan holde sig temmelig længe i køleskabet, hvis overfladen er dækket af lidt olie.

Noter

I stedet for ramsløgsblade kan man selvfølgelig anvende alle mulige andre former for grønne blade og krydderurter til pesto, fx basilikum, rucola, persille og grønkål, for nu blot at nævne nogle eksempler.