Go Back
+ servings

Pastasalat med avocadocreme

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr pastaskruer eller penne
  • 250 gr kogt eller stegt kyllingebryst (en rest kylling kan selvfølgelig også bruges)
  • 1 pk bacon i tern
  • 300 gr ærter
  • 1 ds majs
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 2 modne avocadoer
  • 1 dl creme fraiche 9-18 %
  • citronsaft
  • 1 nip chilipulver (kan udelades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken, overhæld med koldt vand og lad den afdryppe. 
  • Pluk kyllingen i mundrette bidder. 
  • Steg bacontern brune og sprøde på panden og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
  • Bland pasta, kylling og bacon sammen med ærter, majs og løg i en skål. 
  • Halver avocadoerne, fjern stenene og skrab indmaden ned i en skål med en ske. 
  • Tilsæt creme fraiche og citronsaft og blend til en cremet avocadodressing med en stavblender – man kan også lave en grovere dressing ved bare at mose avocadoen groft med en gaffel. 
  • Smag til med chili, salt og peber og vend dressingen sammen med pasta, kød og grønt.
  • Lad salaten trække på køl til servering.

Noter

Bliver der rester af pastasalaten, så kan den sagtens gemmes på køl. Dog skal man huske, at avocadodressingen desværre ikke holder sig helt fin lysegrøn, selvom der er tilsat citron.