Go Back
+ servings

Kalkunlår og rodfrugter i stegeso

Bagetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kalkunlår pr. pers
  • 2 spsk sød sennep
  • 4 spsk olie
  • 2 tsk tørret timian
  • 4 gulerødder
  • 4 pastinakker
  • 500 gr kartofler
  • evt frisk timian
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Dup kalkunlårene tørre med lidt køkkenrulle og træk skindet ned ad låret.
  • Rør sennep, olie og timian sammen med salt og peber til en marinade og pensl marinaden på kalkunlårene. Træk skindet tilbage på plads og fordel det sidste marinade på lårene. 
  • Skræl pastinakker og gulerødder og skrub kartoflerne. Skær alle grønsagerne i grove stykker og placer dem i bunden af stegesoen. Drys med salt og peber. 
  • Bruger man en stegeso/römertopf af rødt ler, skal den stå i blød i koldt vand i køkkenvasken i ca 15 minutter, før den fyldes med grønsager. 
  • Placer de marinerede kalkunlår ovenpå grønsagerne og læg evt. lidt friske timiankviste øverst, inden låget lægges på stegesoen. 
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered lårene i 2 timer ved 200 °C (varmluft) eller 3 timer ved 175 °C (varmluft). Fjern evt låget på stegesoen de sidste 15 minutter af stegetiden, hvis der ønskes stegeskorpe på kødet. Er lårene meget blege, så giv dem lidt grill. 
  • Server kalkunlårene med kartoflerne og grønsagerne fra bunden af stegesoen. 

Noter

Jeg tilsætter ikke væde til stegesoen, men der ligger alligevel en del stegesky i bunden af "soen", når retten er færdigtilberedt. Skyen kan man enten servere til kødet, evt. med lidt brød til at suge den op med, eller også kan man si den og lave en sauce.