Go Back
+ servings

Kyllingepie med forårsgrønt

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 porre (skåret i tynde ringe)
  • 3 gulerødder (skrællede og skåret i tern)
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 ds aspargessnitter (afdryppede)
  • 1 dl aspargesvand
  • 2 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 1 dl mælk
  • 2 stk stegt eller kogt kyllingebryst (skåret i mundrette stykker)
  • 200 gr ærter
  • ½ dl madlavningsfløde (kan udelades)
  • 1 rulle fersk butterdej
  • sammenpisket æg
  • salt og peber
  • evt hakket persille til pynt

Sådan gør du

  • Opvarm olien i en gryde og sauter forårsløg og porre heri. 
  • Tilsæt gulerødder, sauter et par minutter og rør hvedemel ud i grønsagerne. 
  • Tilsæt aspargesvand, bouillon og mælk og rør godt rundt, så melet røres ud i væden. Bring gryden i kog og lad den snurre i ca 5 minutter, så saucen tykner. 
  • Tilsæt afdryppede aspargessnitter, kylling og ærter og evt. ½ dl fløde for at afrunde smagen. Smag til med salt og peber og fordel blandingen i et ildfast fad (ca. 20 x 25 cm).
  • Skær buttedejen i strimler á ca 1½ cm. Flet et gitter af butterdejsstrimlerne og læg det ovenpå kyllingefyldet i fadet – se evt. kommentarer ovenfor. 
  • Vil man ikke flette, så kan man i stedet skære butterdejspladen til, så den passer til fadet og lægge den over fyldet. Skær et par små snit, så dampen kan slippe ud under bagningen. 
  • Pensl butterdejen med sammenpisket æg og bag pie’en ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 30 minutter til butterdejen er gylden og gennembagt.
  • Drys evt. med friskhakket persille og server pie'en som den er eller med en kogt kartoffel eller brød ved siden af.

Noter

I aspargessæsonen kan man sagtens bruge grønne eller hvide asparges til pie'en i stedet for dåseasparges. De skal blot skæret i mundrette stykker og tilsættes sammen med de øvrige grønsager. Aspargesvandet kan erstattes af lidt ekstra bouillon.