Go Back
+ servings

Krydrede hot wings

Hvile- og bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg kyllingevinger
  • 8 spsk olie
  • 3 spsk ketchup
  • 4 tsk brun farin
  • 2 fed presset hvidløg
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk chilipulver (eller efter smag)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Del evt. kyllingevingerne i over- og undervinger og kom dem i en stor frysepose. 
  • Rør ingredienserne til BBQ marinaden sammen og smag til. Kom marinaden i posen med kyllingevinger og ryst posen godt, så marinaden fordeles jævnt. 
  • Lad vingerne marinere på køl i minimum 30 minutter men gerne længere.
  • Kyllingevingerne kan tilberedes i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, til de er sprøde og gennemstegte – vend dem gerne et par gange undervejs. 
  • Vingerne kan også tilberedes på grillen. Her er det især vigtigt, at de vendes jævnligt, da BBQ marinade nemt brænder på og bliver sort pga sukkerindholdet.

Noter

Almindelig chilipulver kan erstattes af chipotle chilipulver, som giver en lækker, røget smag til vingerne. Chilipulver kan desuden erstattes af 1 finthakket, frisk chili.