Go Back
+ servings

Sød kartoffelsuppe med chili

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 frisk rød chili (finthakket - uden kerner)
  • 300 gr søde kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 200 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 8 dl grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk paprika
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri til de bliver klare. 
  • Tilsæt chili, søde kartofler og almindelige kartofler og vend godt rundt. 
  • Hæld bouillon i gryden, læg låg på og lad suppen simre i 20-25 minutter til kartoflerne er møre. 
  • Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløde og paprika. Smag til med salt og peber. 
  • Varm suppen igennem og server med brød og evt. drys af persille og sprødstegt chorizo eller bacon i tern.

Noter

Suppen bliver kun bedre af at stå så lav gerne en god stor portion, så der er til et par dage. Suppen kan også fryses, så der er nem mad til de travle dage.